Политическата драма продължава. Остава неясно дали ще продължат преговорите, ще има

...
Политическата драма продължава. Остава неясно дали ще продължат преговорите, ще има
Коментари Харесай

Психолози за ротацията: Битката ще бъде за това кой е виновен да се тръгне към изборите

Политическата драма продължава. Остава неразбираемо дали ще продължат преговорите, ще има ли смяна в състава на кабинет, препоръчан от Мария Габриел, или вратата за партньорство сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " се затваря и отиваме на нови избори.

" В момента Бойко Борисов няма интерес от това да направи държавно управление. Случват се доста неща в подтекста на евроизборите, които ще покажат много изменен състав на Екологичен потенциал. Все повече профилът на евроориентацията към разнообразни патриотични, консервативни обединения се ускорява, заради което и неговият профил би трябвало да се върне още веднъж откъдето потегли. Няма интерес от бърза промяна на регулаторите, тъй като в момента е добре ситуирано представителството на ГЕРБ в тези регулатори ", каза политическият психолог проф. Антоанета Христова в студиото на " България заран ".

В момента недоволството от ръководещата сглобка е доста високо, означи тя: " Ако се случи сглобка, това ще бъде безапелационен знак, че посолството се е намесило, че ни готвят за по-активно включване във военните дейности ".

Социалният психолог доцент Николай Димитров се съгласи със събеседника си. По думите му Бойко Борисов няма интерес да излиза на напред във времето, тъй като си държи втората линия на ръководство и всичко протичащо се ще се отрази на държавното управление.

" То ще обере всичките негативи от ръководството. Когато дойдат последващи избори, тогава протестърите ще си го върнат на тези, които са на първа линия ", разяснява общественият психолог в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според проф. Христова, в случай че има външен напън, ще се откри метод да се даде и одобри опрощение. " Битката ще бъде за това кой е отговорен да се тръгне към изборите ", добави тя.

Доц. Димитров подсети, че не би трябвало да се изключва импулсивното говорене, само че не би трябвало и да забравяме, че политиците имат тренинг и внимават с думите си.

" В ГЕРБ рядко някой си разрешава да приказва свободни съчинения. Ако чуваме различия и разнопосочни отзиви от страна на ГЕРБ, не е инцидентно. Дава сигнали на ръководещите, че тангото може да тръгне в друга посока. Да не забравяме, че Бойко Борисов има собствен предел на толерантност. Всичко зависи от тези няколко часа, в които ще забележим дали ще има примирение или опрощение от страна на Асен Василев. Оптимистично надъхан съм, че ще има такова опрощение ", изрази мнение той.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " са доста по-неопитни от ГЕРБ в играта на преговаряне, по-импулсивни са, счита политическият психолог.

" Нямат строго обмисляне. Поведението на ГЕРБ беше направено. В тази игра е значима задачата. Борисов няма интерес да ръководи с " Продължаваме промяната - Демократична България "  и да води четата. Интересът на " Продължаваме промяната - Демократична България " е да има ръководство, само че Борисов да я води, с цел да влязат в съпротива и да нападат. Сглобката беше направена под въздействието на външния фактор и на войната в Украйна. Имаше доста страхове ", съобщи още проф. Христова. 

Властта мъчно ще бъде пусната и от двете партньорски обединения в сглобката, уточни доцент Димитров. Битката ще продължи на терена на твърдите гласоподаватели, прогнозира политическият психолог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР